En sniktitt i dagboken til en toåring ❤️

En sniktitt i dagboken til en toåring ❤️

"Jeg er 2år. Jeg er ikke vanskelig. Jeg er frustrert. Jeg er nervøs, stresset, overveldet og forvirret. Jeg trenger en klem."

I dag våknet jeg opp og ønsket å kle på meg selv, men ble fortalt "Nei, vi har ikke tid, la meg gjøre det." Dette gjorde meg trist. Jeg ønsket å spise frokost selv, men ble fortalt, "Nei, du griser for mye, la meg gjøre det for deg." Dette fikk meg til å føle meg frustrert 😔

Jeg ønsket å gå til bilen og komme meg inn på egenhånd, men ble fortalt, "Nei, vi må gå, vi har ikke tid. La meg gjøre det." Dette fikk meg til å gråte og bli skikkelig sint. Jeg ønsket å komme meg ut av bilen alene, men ble fortalt "Nei, vi har ikke tid, la meg gjøre det." Dette fikk meg til å løpe vekk fra deg.

Senere ønsket jeg å spille et dyrespill, men ble fortalt "nei, ikke gjør slik, gjør heller slik som dette ..." Jeg bestemte meg for at jeg ikke ville spille dyrespill lenger. Jeg ønsket å leke med en dukke som noen andre hadde, så jeg tok den. Jeg ble fortalt "Nei, ikke gjør sånn! Du må dele." Jeg er ikke sikker på hva jeg gjorde feil her, men det gjorde meg trist. Så gråt jeg.

Jeg ville ha en klem, men ble fortalt "Dette går bra, det er viktig at du deler dukkenen dine med andre, gå og spill istedenfor". Jeg blir fortalt at det er på tide å plukke opp spill brikkene. Jeg vet dette fordi noen fortsetter å si det hele tiden, "Ta opp lekene dine." Jeg er ikke sikker på hva jeg skal gjøre, jeg venter på at noen skal vise meg det. Istedenfor ble jeg fortalt: "Hva gjør du? Hvorfor står du bare der? Plukk opp lekene dine, nå!". Dette gjorde meg skikkelig forbannet, så jeg kastet lekene i veggen og løp vekk 😥 Da ble mamma veldig streng på meg, og jeg måtte sitte på rommet mitt alene. Jeg vet ikke hvorfor.

Jeg fikk ikke lov til å kle meg eller gå på egenhånd dit vi skal, men nå blir jeg bedt om å plukke opp ting. Jeg er ikke sikker på hva jeg skal gjøre. Er det noen som skal vise meg hvordan jeg gjør dette? Hvor begynner jeg? Hvor går disse tingene? Jeg hører mange ord, men jeg forstår ikke hva jeg skal gjøre.

Jeg er redd, jeg forstår ikke hva som skjer. Jeg legger meg ned på gulvet og gråter. Jeg blir etter hvert hysterisk fordi jeg ikke føler meg sett eller forstått! Jeg ønsker bare å få til mest mulig selv 🌈 Jeg vet at jeg ikke klarer alt selv enda, men hvis du er tålmodig med meg, tror jeg du blir overrasket over alt jeg faktisk får til!

Da det var på tide å spise og jeg ønsket å spise selv, men ble fortalt "nei, du er for liten enda, la meg gjøre det for deg." Dette fikk meg til å føle meg liten. Jeg prøvde å spise maten som stod foran meg og velge selv hva jeg ville ha, men noen fortsetter å si "Her, prøv dette, spis dette ..." og tar ting i ansiktet mitt. Jeg ville ikke spise lenger. Dette fikk meg til å kaste ting og gråte.

De fortsetter å si at jeg må ta en bit til. Dette får meg til å gråte enda mer. Jeg er sulten, frustrert og trist. Jeg er trøtt, og jeg trenger noen til å holde meg. Jeg føler meg utrygg og at jeg mister kontrollen over meg selv. Dette gjør meg redd. Jeg gråter enda mer.

Jeg er 2år. Ingen vil la meg kle på meg selv, ingen vil la meg gå på egenhånd dit vi skal, ingen ser mine behov til å øve meg på å bli selvstendig. Det forventes at jeg skal vite hvordan jeg deler med andre, lytter til andre, rydder opp på egenhånd eller "vente et minutt", uten at noen egentlig har gjort en innsats for å lære meg dette 

Det forventes at jeg skal vite hva jeg skal si og hvordan jeg skal håndtere mine følelser. Det forventes at jeg skal sitter stille eller forstå at det å kaste en ting kan få konsekvenser. Jeg er ikke der enda. Jeg får ikke lov til å bruke mine ferdigheter som å gå selv, spise selv, gå inn i bilen selv, holde, servere, klatre, løpe, kaste eller gjøre ting som jeg vet jeg kan. Ting som interesserer meg og gjør meg nysgjerrig, dette er de tingene jeg IKKE har lov til å gjøre.

Jeg er 2. Jeg er ikke vanskelig ... Jeg er frustrert. Jeg er nervøs, jeg er stresset, overveldet og forvirret. Jeg trenger en klem ❤️

Forfatter: Ukjent

 
Close

50% Ferdig

Legg igjen epost, så får du Raserianfall Guiden med en gang! 😍

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Nina Og Espen med inspirasjon og tips om hvordan du kan jobbe og skape samarbeid med barnet, også der ting har vært fastlåst, vanskelig, og kanskje også “eksplosivt”.  Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.