Godta barnets unike personlighet på godt og vondt 🥰

Hva slags temperament og personlighet har ditt barn? 

Selvfølgelig kjenner du barnet ditt best! Men allikevel kan vi som foreldre lære mye ved å sette oss litt ekstra inn i hvordan virkeligheten ser ut for våre barn 🥰

Ved å bli bedre kjent med barnets temperament er min erfaring at vi kan få det enda bedre sammen.

Temperament handler ikke bare om hvor hissig barnet er, men også hvor forsiktig eller mye stimuli det tåler. Her vet vi at barn er svært forskjellig. 

Når du har et barn som er kjempe aktivt, utålmodig og blir lett frustrert, kan dette skape mye stress hos oss foreldre, og det er fort gjort å bli irritert for at barnet er som det er. "Hvorfor eksploderer han for hver minste lille ting", "Hvorfor kan han aldri sitte stille".....

For det krever mye mer av oss å møte denne type temperament, enn de litt "mildere" barna som er tålmodig og ikke blir så lett frustrerte. Jeg har selv et av hvert barn.

Det er avgjørende at vi godtar barna våre på godt og vondt, setter oss inn i akkurat hva vårt barn har behov for og gjør tilpasninger ut fra det. Ulikt temperament krever ulik tilpasning fra oss foreldre.

For eksempel å klippe lappen fra t-skjorta til ditt sensitive barn, viser at du ser hvilket behov akkurat ditt barn har. Så ikke gjør som jeg gjorde og bli irritert fordi du synes dette er en bagatell. (For i "barneverden" kan dette bety alt). 

"Mamma ser meg for akkurat den jeg er, jeg er god nok akkurat slik jeg er" ❤️

Close

50% Ferdig

Legg igjen epost, så får du Raserianfall Guiden med en gang! 😍

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Nina Og Espen med inspirasjon og tips om hvordan du kan jobbe og skape samarbeid med barnet, også der ting har vært fastlåst, vanskelig, og kanskje også “eksplosivt”.  Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.