Jeg vet at dette er utrivelig for deg, men du skal vite at dette ikke er noe morsomt for meg heller!

Jeg vet at dette er utrivelig for deg mamma og pappa, men du skal vite at dette ikke er noe morsomt for meg heller ðŸ˜”

Jeg har et lite problem. Du ber meg ofte om å skifte fokus fra en ting til en annen, og dette er jeg ikke særlig flink til.... enda....😔 Jeg vet at du er skikkelig lei av at alle skiftene som skjer i løpet av dagen blir en konflikt....

Men det har seg nemlig slik at når du ber meg gjøre disse byttene, som for eksempel å legge fra meg lekene og komme til middag, blir jeg frustrert. Dette fordi jeg sliter med å skifte fokus fra en ting til en annen, altså å være fleksibel. Det blir kaos i hodet mitt, det koker over og jeg klarer ikke å tenke klart. Jeg kjenner at dette skiftet blir for vanskelig for meg, og da blir jeg frustrert, og denne frustrasjonen klarer jeg ikke å håndtere på egenhånd. Som du vet blir litt frustrasjon ofte til en stor eksplosjon hos meg ðŸ˜”Nesten alltid....

Da blir du sint på meg, veldig fort egentlig. Kanskje du kan prøve å gi meg litt mer tid her, for du merker vel at jeg strever ved at jeg blir sint på deg. Det er ikke uten grunn â¤ï¸

Da du blir sint på meg, da sier og gjør jeg ting jeg skulle ønske jeg ikke hadde gjort ðŸ˜¢ Da blir du enda sintere på meg og kjefter, kommer med tomme trusler og alt blir bare kaos! 

Når alt har roet seg og jeg kan tenke klart igjen, må du forstå at jeg blir veldig lei meg for det jeg har gjort. Da trenger jeg trøst og trygghet â¤ï¸ Jeg vet at dette er utrivelig for deg mamma og pappa, men dere skal vite at dette ikke er noe morsomt for meg heller. Jeg blir frustrert og sint av å ikke forstå meg på min egen atferd, og det er vondt å føle at heller ingen andre gjør det ðŸ˜”

Du har lært meg å sykle, skrive bokstaver og lese navnet mitt. Nå trenger jeg at du lærer meg å tolerere frustrasjon på en god måte. For dette kan jeg faktisk lære meg, du må bare være tålmodig med meg, veldig tålmodig, og gi meg tid â¤ï¸ Jeg er en av de barna som trenger litt ekstra støtte og veiledning akkurat her. Men jeg vet vi kan klare det sammen â¤ï¸

Jeg vet at det ikke er enkelt å forstå seg på meg, men takk for at du prøver mamma og pappa â¤ï¸

Det er viktig at du vet at barnet ditt ikke velger å være umedgjørlig og sint, like lite som det velger å ha lesevansker. Barnet lider imidlertid under en forsinket utvikling av ferdighetene som er nødvendig for å kunne være fleksibel og for å tåle frustrasjon, eller barnet har åpenbart vansker med å ta i bruk disse ferdighetene når det trengs. 

Det dreier seg ikke om at barnet ditt ikke vil, det er bare ikke i stand til å lære seg det i den takten det blir forventet av det. Da jeg forstod dette, og la inn en ekstra innsats for å hjelpe barnet mitt med å bli mere fleksibel og tåle å bli frustrert uten å eksplodere fikk vi en ny hverdag. Jeg anbefaler deg å lese boka "eksplosive barn" om du vil forstå deg enda bedre på hvorfor barnet ditt er så sint â¤ï¸ Takk for at du leser â¤ï¸

Close

50% Ferdig

Legg igjen epost, så får du Raserianfall Guiden med en gang! ðŸ˜

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Nina Og Espen med inspirasjon og tips om hvordan du kan jobbe og skape samarbeid med barnet, også der ting har vært fastlåst, vanskelig, og kanskje også “eksplosivt”.  Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.