Når du synes jeg oppfører meg som verst, trenger jeg deg som mest ❤️

Kjære mamma og pappa ❤️

Når du synes jeg oppfører meg som verst, trenger jeg deg som mest 

Jeg vet at jeg gjør deg gal noen ganger, eller rettere sagt ganske ofte, og at det er vanskelig å vite hvordan du skal håndtere alt det sinnet som bobler inni meg 😔

Men hvis du skal lære meg å håndtere alle mine vanskelige følelser, må du først lære deg å håndtere dine!

Du er mitt store forbilde ❤️ Jeg lærer av absolutt alt du gjør, ja, faktisk mer av det du gjør enn det du sier. Så hvis du blir sint fordi jeg er sint, så er det nettopp dette du lærer meg - å møte utfordringer og de rundt meg med sinne 😏

Er jeg lei meg, gir du meg trøst. Er jeg redd, gir du meg trygghet. Når jeg blir sint trenger jeg hjelp til å roe meg ned, for det klarer jeg ikke på egenhånd enda, og jeg er en av de som trenger litt ekstra støtte akkurat her. Det blir så voldsomt mye følelser på én gang, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med dem!

Jeg trenger at du blir værende sammen med meg når de vonde følelsene tar overhånd, og at du bevarer roen og gir meg trygghet, slik at jeg får kjenne på følelsen av å være sint på en trygg måte. Fortell meg gjerne hva som skjer med meg - "jeg ser at du er sint, men jeg er her for deg, så du er trygg nå". Da kan jeg forstå at det å være sint er en naturlig del av livet, at det er greit å føle som jeg gjør, at det ikke er farlig å kjenne på vanskelige følelser, og at det vil gå over av seg selv ☺️ Da vil jeg etterhvert lære meg å håndtere sinnet mitt på en god måte ❤️ Jeg vil tåle å bli frustrert uten å eksplodere og bli redd uten å bli hysterisk.

Jeg føler meg forstått og sett når du gir meg tid til å roe meg ned. Snakk til meg med en rolig og vennlig stemme, for da blir det enklere for meg å hente meg inn igjen. Tilby meg ditt trygge fang eller en hånd å holde i, kanskje jeg ikke er klar med en gang, men gi meg tid, så er jeg der ❤️

Jeg kjenner at de vonde følelsene enklere slipper taket når jeg får lov til å kjenne på de samtidig som du er sammen med meg ❤️

Jeg vet at dette er krevende, mamma og pappa. At det føles kaotisk og ukomfortabelt, og at det er en tålmodighetsprøve å jobbe med mine følelser som jeg ikke har noe kontroll over selv enda.

Men når du tar mine følelser på alvor blir jeg et trygt barn som er klar for å utforske verden litt mer på egenhånd, fordi jeg vet at jeg alltid har deg ved min side dersom det blir vanskelig igjen ❤️

Takk for at du prøver å forstå meg mamma❤️

Er det en ting du skal lære barnet ditt, så er det å håndtere sine egne følelser på en god måte.Det er en svært krevende gobb for oss voksne, men en av de viktigste for barna våre 💕 

Forskning viser helt tydelig at foreldre som lærer barna sine å takle vonde og vanskelige følelser tidlig, får det mye enklere senere i livet. Både når det gjelder skole, jobb, sosialt, venner og ikke minst psykisk. Det sier seg selv, mye av livet handler om å håndtere følelser, og det er hjemme og i barndommen du kan lære barnet ditt det følelsesmessige språket 

Takkf for at du tok deg tid til å lese ❤️

Close

50% Ferdig

Legg igjen epost, så får du Raserianfall Guiden med en gang! 😍

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Nina Og Espen med inspirasjon og tips om hvordan du kan jobbe og skape samarbeid med barnet, også der ting har vært fastlåst, vanskelig, og kanskje også “eksplosivt”.  Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.