Derfor trasser vi treåringer

Mine kompiser på to og fire år er forresten ganske like meg!

Jeg er tre år, og som du kanskje har oppdaget er yndlingsordene mine «NEI», «VIL IKKE», og «KLARER SELV». Jeg er ikke så gira på å samarbeide, jeg blir skikkelig sint når jeg ikke får viljen min (hvem blir ikke sinte av det, lissom?), og jeg tester grenser konstant. Dette er oss treåringer!  


Jeg bryr meg heller ikke så mye om å kle på meg selv enda. Jeg kan det veldig godt, altså, men så lenge jeg får deg til å gjøre det for meg er jeg ganske fornøyd.


Jeg «klikker» for ting du synes er bagateller, for meg er det store greier. Jeg ser at du er litt lei om dagen (eller rettere sagt drittlei!), lei av at jeg ikke er så gira på å samarbeide, lei av at jeg hele tiden tester grenser og er av den eksplosive typen. Det kan virke som jeg motarbeider deg med vilje, men jeg gjør egentlig ikke det, altså. 

 

Last ned: Raserianfall Guiden vår her!


Jeg skal fortelle deg hvorfor jeg oppfører meg som jeg gjør, så kanskje det blir enklere for deg å forstå meg og møte meg slik jeg trenger å bli møtt. For det første er det faktisk veldig bra at jeg oppfører meg slik som jeg gjør. Jeg gjør det ikke for å være drittsekk mot deg eller for at jeg ikke respekterer deg.

Nei, dette er en naturlig og positiv utvikling for meg. Det er et skritt på veien mot å bli selvstendig og til å utvikle viktige egenskaper. Dette er noe jeg skal gjøre. Jeg skal utforske min egen vilje opp mot andres, og se hvor muligheter og grenser finnes for hva som går og ikke går. Dette vet jeg jo ikke før jeg får testet det. Dette er et viktig steg på veien til å klare meg på egenhånd en dag (noe som er ganske utenkelig for oss begge akkurat nå).


Ikke vær bekymret for at jeg kommer til å bli en sta og uoppdragen unge på grunn av den oppførselen jeg viser nå. Alle kompisene mine på tre år viser akkurat samme oppførsel, og mammaene og pappaene deres er også ganske slitne og leie, har jeg hørt. Ikke for å ta ifra deg håpet om en enklere hverdag, mamma og pappa men denne oppførselen kan faktisk vare noen år til.  

En annen grunn til at jeg hele tiden tester grenser, og kanskje blir veldig sint innimellom (les: ganske ofte), er fordi jeg har en enorm trang til å klare alt selv uten innblanding fra deg. Jeg har oppdaget min egen vilje, at «du er du, og jeg er meg». FANTASTISK, ikke sant!

Jeg har endelig funnet ut at JEG kan påvirke hva som skjer i hverdagen, og ikke bare tilpasse meg det som passer deg best! Men vet du hva, dette gjør at jeg lærer meg å ta initiativ og ansvar, og det gjør at jeg lærer å forholde meg til de rundt meg på en god måte

Men det forutsetter at du klarer å veilede meg på en god måte når jeg tester grenser, og ikke blir sint og kjefte fordi du er sliten og lei. Jeg vet dette krever mye av deg, men det er avgjørende for fremtiden min, for hvordan jeg mestrer utfordringer og klarer å forholde meg til andre mennesker videre i livet. 

Du må ikke prøve å fjerne den sterke viljen min, for da vil jeg bli enda mer vrang, men heller hjelpe meg å lære hvordan verden fungerer. Jeg er bare tre år, og jeg er en «forsker» om dagen. Jeg prøver å finne ut ALT! Det er derfor jeg har munndiaré og spør om alt, ja absolutt ALT hele tiden. Prøv så langt det lar seg gjøre å svare meg ordentlig på det jeg spør om.

Ja, faktisk slik du ville ha svart en annen voksen. For det er utrolig hva jeg får med meg og lærer dersom du tar deg tid til å forklare meg godt. Her en dag lærte jeg meg faktisk at jorden snurrer rundt seg selv på 24 timer og at den bruker et år på å gå rundt solen en gang. Se der, jeg kan lære de utroligste ting. Og du, bare gjenta, gjerne mange ganger, for jeg blir aldri lei! 

Jeg håper du ser at den oppførselen jeg viser nå er normal og et viktig steg på veien til å bli selvstendig. Hold ut, mamma/pappa, dette er en tøff periode, for det er NÅ du legger grunnlaget for den jeg skal bli. Det er nå du lager grunnmuren i meg, som senere beskytter meg mot alle utfordringer som kommer flyende i min retning.

Takk for den fantastiske jobben du gjør, mamma og pappa. 

Forstå Ditt Viljesterke Barn

Har du et barn som ikke er så gira på å samarbeide, tester konstant grenser og "klikker" når det ikke får viljen sin. 

Da er kurset Forstå Ditt Viljesterke Barn for deg!

Spesialtilbud nå, 60% avslag!

Førpris 1299,- 

Din pris nå 497,-

JA! Dette vil jeg se nærmere på!