Det er aldri barnets ansvar å tåle det som skjer, det er de voksnes ansvar at det ikke skjer 💕

En fortvilet mamma skriver dette til oss, og jeg deler da jeg tror det er mange som kan kjenne oss igjen!

Jeg pleide å grue meg til å legge mitt eget barn, fordi jeg visste at han ikke kom til å høre og at det hele ville ende med et kaos fullt av sinte følelser.

Da barnet mitt ikke reagerte den tredje gangen jeg ba han komme, kjente jeg at irritasjonen bygget seg opp.

Det dukket opp tanker som «jeg er en dårlig mamma», «hva har jeg...

Ler mer...

Høylytte barn 😲 Hvor ble innestemmen av?

«Hva gjør og sier jeg når barnet mitt skriker?» Dette er spørsmål vi stadig får av småbarnsforeldre vi kurser. Ofte etterfulgt av utsagn som: «Jeg blir gal av den skrikingen, og det trigger meg veldig. Det ender ofte med at jeg blir sint på barnet mitt». 

 

Din reaksjon påvirker hjernen til barnet

 

Det er flere årsaker til at barnet ditt mellom 1 – 5 år skriker i perioder. Det er viktig...

Ler mer...

Hvordan forstå hva som ligger bak alt det sinne hos barna våre

Barn som lærer seg å håndtere vanskelige følelser tidlig, får det mye enklere senere i livet.

Forskning viser at følelseslivet til barn er den desidert største faktoren når det gjelder å forstå hvorfor barn oppfører seg som de gjør. Derfor må vi jobbe med å møte barna på følelsene deres.

Vi er født med alle følelsene våre, men ikke evnen til å...

Ler mer...

Hvordan reparere etter å ha kjeftet for mye

Du kommer til å gjøre feil, det gjør vi alle. Når du feiler kan du bruke denne tilnærmingen for å reparere og styrke båndet mellom deg og barnet, og for å få vekk den konstante skyldfølelsen. Med dette verktøyet kan du gjøre det godt igjen — også når du «feiler».

Det viktigste du gjør når du feiler, er å si unnskyld.

Dette er det viktigste...

Ler mer...

Barnet mitt svarer meg spydig, hva gjør jeg?

Når barnet sier "dumme mamma/pappa, jeg hater deg"

 

«Barn gjør som vi gjør – ikke som vi sier. 

Som foreldre ønsker vi at barna våre blir tolerante, godt likt og empatiske overfor andre. Men tenker vi over at dette ofte starter hos oss selv? 

Det er så mye vi gjerne vil at barna våre skal få til. De skal være høflige, tålmodige, vennlige og trygge på seg selv og omgivelsene. Og vi...

Ler mer...

Hemmeligheten for å få barna til å samarbeide 🌸

Denne mammaen har virkelig fått med seg det viktigste vi formidlet under Foreldretimen live! 

Hei Nina og Espen

Jeg har fulgt gruppen Forstå ditt unike barn på FB en stund, lest innlegg og kommentarer og følt at jeg har lært mye. Jeg er veldig enig i tankegangen og filosofien dere står for. Men jeg har ikke helt klart å bruke det i hverdagen. Og raserianfall og problemer med samarbeid har vært en stor del av hverdagen vår de...

Ler mer...

Det er aldri barnets ansvar å tåle det som skjer, det er de voksnes ansvar at det ikke skjer!

Jeg pleide å grue meg til å legge mitt eget barn, fordi jeg visste at han ikke kom til å høre og at det hele ville ende med et kaos fullt av sinte følelser.

Da var det leggetid igjen...

Da barnet mitt ikke reagerte den tredje gangen jeg ba han komme, kjente jeg at irritasjonen bygget seg opp. Det dukket opp tanker som «jeg er en dårlig mamma», «hva har jeg gjort galt siden han ikke hører på meg», «han...

Ler mer...

Derfor trasser vi treåringer 💥

Mine kompiser på to og fire år er forresten ganske like meg!

Jeg er tre år, og som du kanskje har oppdaget er yndlingsordene mine «NEI», «VIL IKKE», og «KLARER SELV». Jeg er ikke så gira på å samarbeide, jeg blir skikkelig sint når jeg ikke får viljen min (hvem blir ikke sinte av det, lissom?), og jeg tester grenser konstant. Dette er oss treåringer!  


Jeg bryr meg heller ikke så mye...

Ler mer...

10-minutters mirakelet

Vi er rundt barna våre veldig mye, og noen ganger kan det føles som de henger i beina våre uansett hvor vi går. Men hvor mye ekte tilstedeværelse har vi egentlig med dem? Hvor vi foreldre er "all-in" i leken sammen med barnet uten noen form for forstyrrelser.

 

Da jeg ble oppmerksomhet på dette, utgjorde det en stor forskjell her hjemme Jeg begynte å legge inn «ekte tilstedeværelse» med barna minst 10 minutter...

Ler mer...

4 steg til å få barnet til å samarbeide og høre på dine beskjeder

 

  • Få kontakt med barnet.

I vår hektiske hverdag er det fort gjort å bare kaste ut en beskjed, og tenke at barnet skal følge den opp selv, noe det sjelden gjør. Vi glemmer ofte, eller er ikke bevisste, at vi bør opprette kontakt med barnet før vi gir en beskjed.

Tenk deg at barnet er ute og leker. Plutselig kommer du og sier «nå skal du dusje», «spise middag» eller «pusse tenner».

Hvordan tror...

Ler mer...
1 2 3 4 5
Close

50% Ferdig

Legg igjen epost, så får du Raserianfall Guiden med en gang! 😍

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Nina Og Espen med inspirasjon og tips om hvordan du kan jobbe og skape samarbeid med barnet, også der ting har vært fastlåst, vanskelig, og kanskje også “eksplosivt”.  Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.